2011. március 16., szerda

Krémsajt

Ezt mindenkinek ki kell próbálni. Én ritkán készítek tejes dolgokat a kisfiam tejmentes diétája miatt. De mivel már február 21 óta fokozatosan terheljük Milánt a tejjel ( megjegyzem eddig tünetmentes lekopogom) így sűrűbben előkerülnek tejes ételek is. :) Edónál találtam ezt a finomságot amit rengetegféleképpen variálható hogy miként kerül végül az asztalra. Már önmagában mindenféle ízesítés nélkül is azt éreztem, hogy töménytelen mennyiséget lennék képes megenni belőle friss langyos házi kenyérrel.

De nem húzom tovább a szót az elkészítés itt találjátok a házi krémsajtnak annyit változtattam rajta, hogy a pár órás konyhában csepegtetés után csak egy napot volt a hűtőben így lágyabb lett két nap alatt már jobban bekeményedik. Ezzel az volt a célom, hogy egy önmagában jól kikavarható krémsajtot kapjak a reggelihez a zsemlékre. Így ízesítettem:


Hozzávaló:

1 adag házi krémsajt (2 nagy doboz tejfölből )

fél nagyon apróra vágott vöröshagyma

oregano, bazsalikom, majoranna , só

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összekavarjuk addig amíg egy lágy kémes állagú sajtot nem kapunk. Fél napot hűtőbe rakjuk hogy az ízek összeérjenek. Nálam erre most nem volt lehetőség mert fél óra múlva már a reggeli zsemlék ezzel voltak megkenve. :)


2 megjegyzés:

Marietta írta...

Köszönöm az ötletet. Mindenképp kipróbáljuk. :)

Süli Mónika írta...

Nyami!!!!