2010. november 9., kedd

Póréhagyma krémleves

Ezt a receptem megmondom őszintén félve próbáltam ki nem tudtam ízlik e majd a kis családomnak. De a félelmem alaptalan volt, mert a párom az eső tányér után rögtön ment a következő adagért. Az összetételen és a fűszerezésen változtattam az eredeti recepthez képest. 

Hozzávalók 


3 evőkanál vaj(növényi)

3 póréhagyma

1 fej vöröshagyma

2 db burgonya

só, őrölt bors
reszelt szerecsendió
hús fűszerkeverék

1 liter víz vagy húsleves

1-2 evőkanál liszt 

2,5 dl tejszín(növényi)

friss póréhagyma szeletek
pirított zsemlekocka

Elkészítés

Az összes zöldséget kockázzuk fel és felolvasztott vajon kezdjük el párolni. Sózzuk, borsozzuk reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót, sült hús fűszerkeverékkel még ízesíthetjük( nálunk ez bevált:) ) Ha a hagyma már jól összesett öntsük fel vízzel vagy húsleves levével. Ha megpuhultak a zöldséget botmixerrel pürésítsük, közben adjuk hozzá a lisztet és a tejszínt. Ha túl sűrűnek találjuk felönthetjük még vízzel. Ezután újraforrrásig főzzük, ha kell még ízesítsük. 

Friss póréhagymaszeletekkel és zsemlekockával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: