2011. december 20., kedd

Átalakulóban....

A blog szünetelt egy keveset mert mondhatni érvényét vesztette a témája. De ennek örülök hiszen ez azt jelenti, hogy kisfiam kinőtte a tejérzékenységet. Úgy döntöttem tovább folytatom a blogot.  Hiszen ha tejjel is készítem az adott receptet könnyen behelyettesíthető vízzel vagy növényi tejjel és remélem továbbra is tudok recept ötleteket adni mindenkinek.  Amiben még változás lesz hogy egy receptleírás kétféleképpen fog megjelenni. Ennek az oka az hogy mióta kiderült hogy magas a cukrom csökkentett szénhidrát tartalmú lisztet használok és a cukrot más természetes édesítővel váltom ki.  Eddig azért nem írtam ezeket a recepteket mert a szénhidrát csökkentett liszttel lényegében újra meg kellett tanulnom sütni. Kisebb sikértartalma miatt a kelesztés eléggé sok fejtörést okozott de megoldottam sok utánaolvasás után hogy ezt tudom pótolni. Mostmár finomabbnál finomabb dolgok kerülnek az asztalra csökkentett szénhidrát tartalmú lisztből is. és még jó hatása is van ennek az életmód váltásnak mert fogyok is ami már nem volt ártalmas... :)
A napokban jövök pár recepttel. Egy kis ízelítő: Mákos és diós beigli, sós stangli, pogácsa, banános tekercs...

Nincsenek megjegyzések: