2011. február 7., hétfő

Zsemle

Hozzávalók:

2,5 dl növényi tej vagy víz
5 dkg növényi margarin
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
15 dkg grahamliszt
30 dkg finomliszt
1 teáskanál só


Elkészítés:

Meleg vízben elkeverünk 5 dkg Liga margarint, egy teáskanál cukrot és 3 dkg élesztőt. Amíg az élesztő felfut, kimérjük a lisztet. 1 tk sót is tegyünk bele, majd öntsük rá a vizet a felfutott élesztővel. Gyúrjunk belőle sima tésztát és kelesszük letakarva egy fél órát, meleg helyen. Osszuk 12-16 részre(attól függően mekkora zsemléket szeretnénk) formázzunk belőle zsemlécskéket és a zsírozott-lisztezett tepsiben letakarva kelesszük még fél órát. Közepes lángon zsemleszínűre sütjük.


1 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon szép zsemléket sütöttél:-))