2011. december 21., szerda

Sós stangli

Hozzávalók:
70 dkg liszt / vagy 70 dkg szénhidrát csökkentett liszt
25 dkg margarin
20 dkg zsír
2 tojás sárgája
2 evőkanál 10%-os ecet
víz kb 8-10 evőkanál  / a víz mennyiségét itt növelni kell amíg jól össze  nem áll a tészta mert a szénhidrát csökk. liszt a magas rosttartalom miatt sokkal több vizet vesz fel
(a vizet nem mértem folyamatosan adagoltam hozzá amennyit felvett, hogy jó gyúrható legyen nem legyen kemény és ne is ragadjon nagyon)
1 evőkanál só



Elkészítés:
A lisztet a sóval,a zsírral, margarinnal és a tojással összedolgozzuk. Közben hozzáadjuk az ecetet és folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet amíg össze nem áll a tészta. Ha összeállt egy éjszakára hűtőbe tesszük.  Másnap készítés előtt kb 3 órával kivesszük a hűtőből, hogy könnyen nyújtható legyen. Újnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük tojással vagy olajjal és ízlés szerint szórhatunk rá sajtot, szezámmagot, köménymagot..stb, feldaraboljuk és közepes lángon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: