2011. január 17., hétfő

"Tejszínes" tészta

Hozzávalók:

4-5 db paradicsom

1 db vöröshagyma

1-2db paprika

3-4dl víz (jó félig lepje el a zöldségeket)

2 dl (növényi tejszín)

füszerkeverék

4 evőkanál liszt

6db virsi (mindig jó minőségű nagy hústartalmú virslit használok)

50dkg  penne durumtészta

Elkészítés:

A paradicsomot, paprikát( a magházát távolítsuk el) a vörös hagymát (vágjuk cikkekre) vízben főzni kezdjük. Sóval, fűszerkeverékkel(sertéssült fűszer, oregáno, majoranna, vegeta) ízesítjük. Ha már puhul a tűzről levéve a főzőlével együtt botmixerrel vagy turmixgépbe öntve pürésítjük. A növényi tejszínt  liszttel csomómentesen kikeverjük és a pürésített zöldségekhez adjuk. A karikára szelt virslit hozzáöntjük és folyamatosan kevergetve főzzük amíg be nem sűrűsödik a szósz.  Ez idő alatt  karikára szelt virsli is megfő. Főtt tésztával tálaljuk. De fogyasztható rizzsel is.  


Nálunk ez nagyon bevált mert így a zöldségek nem láthatóak a tésztán így biztosan megeszi a gyerkőc amit egyébként nem eszik meg. :) Készíthető más zöldségből is. (brokkoli, karfiol, répa, zöldborsó...stb) 

Nincsenek megjegyzések: