Klasszikus kelkáposzta főzelék:
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
kb. 1 kg burgonya
só
bors
örölt kömény
2-3 evőkanál liszt
2dl növényi krém
Elkészítés:
A kelkáposzta külső sérült leveleit eltávolítom, burgonyát meghámozom és kockára darabolom. A kelkáposztát félbe vágom majd kockára darabolom. A kelkáposztát és a burgonyát is bő vízben átmosom. A kelkáposztát felteszem annyi vízben főni ami ellepi. Ha felforr leszűröm és átöblítem így nem lesz kesernyés az íze. Hozzáöntöm mostmár a burgonyát is és annyi vizet öntök rá hogy bőven ellepje. Sózom,kevés borssal és köménymaggal ízesítem. Addig főzöm amíg a burgonya megpuhul. Közben a növényi krémet 2-3 evőkanál liszttel kevés vízzel( 1-1,5dl) csomómentesre kikavarok. A megfőtt főzelékhez adagolom közben folyamatosan keverem amíg be nem sűrűsödik és újra nem forr.
Töltött csirkecomb:
Hozzávalók:
6 db pecsenye csirkecomb
só, fűszerkeverék
Töltelékhez: 50 dkg kenyér vagy zsemle (1-2napos legyen)
25-30 dkg csirkemáj
4 db tojás
1 db közepes vöröshagyma
só bors, fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkecombokat még előző este jól megsózom, megfűszerezem.
A töltelékhez a kenyérszeleteket vagy zsemlét vízbe áztatom. A hagymát apróra vágom kevés olajon megpirítom. A májat kis kockákra darabolom. Ha a hagyma megpirult ráöntöm a májat és együtt pirítom tovább még pár percig. Nem baj ha belül véres marad a máj mert még a sütőben is sülni fog. A kenyeret jól kinyomkodom a víztől egy nagyobb tálba rakom ráütöm a tojásokat és ráöntöm a hagymás májat ha már nem túl forró( ne égesse a kezünket a töltelék összeállítása közben) Jól összedolgozom közben sózom, fűszerezem.
A kész tölteléket a combok bőre alá töltöm. Közepes lángon sütőzacskóban készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése