2010. december 6., hétfő

Cseréptálban sült csírkecomb zöldségágyon

Hozzávalók:

6 db csírke felsőcomb
40 dkg zöldségkeverék(brokkoli, karfiol,répa... stb.)
só, bors, sültcsirke fűszerkeverék
1 db vöröshagyma


Elkészítés:

Előző este a húst sózom borsozom, ízlés szerint megszórom a fűszerkeverékkel. A vöröshagymát felszeletelem és beborítom vele a húst. Olajjal meglocsolom másnapig hőtőben lefedve pácolom. Közepes meleg sütőben lefedve készre sütöm. Időt nem írok, mert ez nagyban függ a combok méretétől. Ha megpuhult a húst kiveszem a sütőtálból és megmaradt húslébe beleöntöm a zöldségkeveréket és lefedve megpárolom. Ha kész a zöldség is visszarakom a tetejére a húsokat és magasabb hőmérsékleten most már lefedés nélkül addig sütöm amíg a húsok bőre megpirul.

Nincsenek megjegyzések: