2010. február 17., szerda

Csokis csoda

Igen ez a név nem véletlen, mert ez az egyik süti a sok közül ami nem sikerült és mégis csodák csodájára isteni finom lett. Ugyanis kuglófnak indult csak a tojás fehérjébe belekerült egy kis sárgája így nem bírtam kemény habbá verni így a süti teljesen más állagot kapott. 

Hozzávalók:

35 dkg liszt

6 db tojás

30 dkg cukor

1 csomag sütőpor 

1,5dl növényi tej (rizs, szója, zab) 

1dl olaj

1 csomag csokipuding

1 tábla keserű csoki

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem a cukorral habnak de ne legyen teljesen kemény. Hozzákeverem a tojássárgáját, a növényi tejet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a pudingport.  Olajozott-lisztezett tepsibe öntöm a masszát. rászórom az előzőleg apróra darabolt csokit.  És közepes hőmérsékletű sütőben készre sütöm. Ha kihült cukormázzal megkenhetjük én most a bolti változatát választottam és puncs ízű cukormáz került a tetejére.  


 


Nincsenek megjegyzések: